Wednesday, December 1, 2010

Back To My Hometown

Semlm flight balik sabah dr KL kul 6.50 pagi, mmg kena gerak awal dr tmpt abg, Putrajaya... Kena bangun kul 4 suku lg, pastu siap2 gerak dr tmpt abg kul 5 pagi.. Mmg semua gerenti masi tido lg time, mimpi indah~ Abg singgah isi minyak lg kt Petronas pastu saya drive gi airport, kena la ganti abg drive sbb abg blk sorg2 pas hntr saya gi airport.. Smpi kt airport dlm kul 5.40 pagi, kire laju jgk bawa keta smpi airport.. Ucap selamat tinggal kt abg pastu time tue saya nk melintas jalan raya, agak sesak jgk byk keta, kire jem jgk... Time nk lintas nie, ada van polis gertak cam nk langgar... Kire bajet ingat mamat polis nie men2 tp muka cam serius je, benggang la jgk ngan mamat polis wat camtu.. Kalo iya pun stress ngan keja jd polis, bgus je berhenti jd polis, tanam padi ke atau ternak haiwan kt umh... huhu~

Kire bila dh masuk kapal terbang tue, blh la rileks ckit (hilang la rasa marah kt mamat polis tue) dpt tido tp~~ bile dpt tau je tmpt duduk dlm kapal, saya duduk kt tepi pastu duduk sebelah saya pulak p'puan yg boleh diketagorikan "BESAR", jd agak2 la camne tue... Saya terpaksa la kena berhimpit ngan p'puan tue, bile saya nk turunkan ckit seat belakang supaya dpt jgk baring elok ckit, sekali tue mamat belakang saya nie pulak orgnye tinggi sgt jd kena paham2 la (kakinye panjang jd susah saya nk turunkan seat belakang)... Sedihnye saya, terpaksa la hadapi semua nie time nk balik sabah, dh la x cukup tido sbb kena bangun awal...

Bile smpi je kt airport KK, lega ati dh smpi dgn selamat~ bajet nk blk umh tido trus kt katil king size saya, sedang menunggu kepulangan saya, hehehehe... Tgh tunggu parents saya amik kt airport tue, hairan jgk diorg blom smpi2... Saya kol mummy saya, die kata daddy saya yg amik saya pastu kol daddy saya, die pulak kata akak saya yg amik, binggung sepa yg btl2 amik saya kt airport nie, huhuhu... Bile tanye btl2, akak saya yg amik, jd kol la akak saya tnye kt mane dh, sekali tue baru nk gerak dr umh... :-( Saya kena la tgg diorg lg kt airport tue sorg2... Smpi je akak saya, diorg bwk trus gi mkn, mmg lapar sgt la time tue sbb manede breakfast lg time gerak subuh tue...

Nk dijadikan ceta bile smpi kt umh, keta kancil saya yg saya penat2 modified dr dulu dh truk accident sbb kecuaian abg ipar saya & jgk daddy saya... Terpaksa la buang duit lg kena repair blk hntr workshop, terbang RM400++.. Nasib la keta VIVA ELITE yg baru saya beli tue, xde ape2 kerosakan (calar & kotor) sbb mummy saya yg guna.. Bile dpt tau pulak keta mummy saya rosak (AVANZA), terpaksa la saya jgk kena urus gi hntr service kt workshop Toyota... Keta daddy saya pulak xde ape2 sbb kena jaga oleh driver die (cis, xadil~!)... Nasib la keta akak saya pulak bkn saya yg kena urus, sruh la laki die yg urus, agak2 la kan kalo saya jgk kena suruh.. Dh la saya kena jaga anak buah saya nie, Baby Ashley~ mmg saya cbuk je setiap masa..


7 comments:

shindosai said...

yo sabahan. slamat pulang.
YM2 la di umah ya...hehe

huda rashid said...

hohohohoh...best la yer dah smpai umh....welcome home:P

rYaN said...

Bai : I'm home~ xde pun ko on9 YM..

Huda : Home Sweet Home~

shindosai said...

xreti la YM. skype ler.
tenet terumbang ambing

rYaN said...

Ok2, skype...
Ape email ko??

aku.kau.kamo said...

wuhooo! comel dah blog kau.
baru charee beb! >_<

rYaN said...

tq, diyana~
simple je..

Post a Comment