Friday, November 12, 2010

Perjuangan Belum Berakhir.....



Fullamak.....exam semlm mmg mencabar tahap giler.. Paper awal pagi blh jwb lg tp smpi time ptg paper, Data Structure, fuyooooh.... Tue la saya x amik berat sgt psal tips2 yg Dr. Ramlan bg kt ktorg "Exercise For Final" sbb die sndr ckp mungkin xde soalan2 teori tp dlm tips die ade mention soalan no. 9 ngan no.10 pasal "What is my m-way search B-Tree" ngan "What is an AVL tree"~ Free2 4 markah hilang begitu je, saya study pun kebykkan expressions, tree, traverse, linked list, stack, hash ngan spaning tree (Djikstra pun last minit kena ajar oleh Xiang dlm bas on the way gi Kompleks Akademik). Tue yg x study sgt benda2 teori nie tp kuar pulak soalan camtu pastu tnye siapa created AVL Tree, aduuuui... Takkan nk tulis nama Dr. Ramlan yg cipta, pasti dpt markah sikit jgk, ahahahahahaa....

Time dlm dewan exam semlm, paper yg ptg tue... Saya baru jwb soalan yg ke-5, mmg x sempat jwb semua soalan tp dh nmpk memberku, Zul dh kuar dari dewan exam... Tgk jam tinggal 40 minit lg, mmg terbaik la, ntah dpt habiskan jwb ke atau x semua soalan, cepat2 buat... Pas habis je masa menjwb, berserah je la harap2 lulus... Pastu saya msg kt mama saya, ckp kt mama baru je abis paper ptg tue, ckp lg mmg x dpt jwb semua soalan paper yg ptg tue, agak susah... Mama reply blk, ckp "Whatever it is, u already do ur best, say a pray n u will have peaceful mind. God bless u n best for u..", tersentuh jgk di lubuk hati nie, nyesal pun ade, tue la x study btol2.... Blk je ptg tue, ape lg layan tido la trus tp bile baring2 xdpt tido la pulak, hairan.. Mcm ade benda lg nk difikirkan, tgh bermain2 kt fikiran saya...

Bile difikir btol2, "Perjuangan Belum Berakhir" lg, teringat psal paper Database, teringat pulak psal projek Database, aduiii.... Lg pening kepala ntah bile nk start, nk buat table, ERD, report semua tue.. Kepada group2 member, jom la start buat projek ktorg tue, at least ade markah dpt cover skit2 utk campur ngan markah final kita tue nnt..

11 comments:

shindosai said...

wwooo..
belom lagi.
the battle is just begin

THE ZUL said...

data struct - calculus in disguise.

rYaN said...

Mass Com jom!! heheheee...

FaTiMaH said...

roti canai sedap!!!!

rYaN said...

Bkn roti canai la, roti tisu....

citah bukan mazid said...

ala..ramai ke nk pinda nie..

rYaN said...

manede citah, jgn risau...
The Battle is Just Begin~

huda rashid said...

doa2 je mudah2 an smu lulus jgn risau...:)

rYaN said...

amin...
harap2 la..

FaTiMaH said...

ohhh silap.. roti tisu 1 bhai!!!!!

rYaN said...

"BAH" camtu eja, xde "i" kan belakang~ kalo ade "i" kt belakang, sebutannye pelik skit...

Post a Comment